Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie rukt uit voor vuurwapen… van chocolade

In Maastricht raasde de politie met gillende sirenes door de straten, nadat er een bijzondere verrassing voor een woning werd neergelegd. 

Politie rukt uit voor vuurwapen… van chocolade

De politie in Maastricht werd op Sinterklaasavond opgeroepen door een bezorgde burger die een zorgwekkende vondst deed bij zijn eigen voordeur. Ingepakt in een kartonnen doos zat een pistool met iets dat leek op een magazijn voor de munitie.

Chocolade

De politie nam de mededeling uiteraard serieus en ging met spoed op de woning af. Daar werd het vuurwapen voorzichtig uit de doos gehaald, waarbij de agenten een opmerkelijke ontdekking deden: zowel het pistool als het magazijn bleken van chocolade gemaakt te zijn. “De bewoner hebben we gerustgesteld en laten weten dat het een chocolade pistool met chocolade munitie was en dat hij zich geen zorgen hoefde te maken”, vertelden de agenten later op Facebook. “Dit cadeautje van de sint kon hij niet echt waarderen.”

Het ‘wapen’ werd later door de agenten mee naar het bureau genomen. Niemand weet wat ze daar met het bewijsmateriaal hebben gedaan, maar het heeft in ieder geval een bittere nasmaak achtergelaten. In het bericht vragen ze dan ook of ‘de Sint’ volgende keer een ander cadeau wil achterlaten. “Een chocolade letter bij de voordeur was echt veel beter geweest!”

Dan vragen we ons toch af wat de bedoeling van dit bizarre cadeau nou precies is geweest? Wilde Sinterklaas iemand verrassen of was het juist de bedoeling om iemand te bedreigen? Of was het een soort vreemde combinatie van de twee? Zegt u het maar, want wij kunnen er geen chocola van maken.

Bizar
  • Politie Maastricht