Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Animal Rebellion blokkeert hoofdkantoor McDonald's: 'Plantaardig menu voor 2025'

De actiegroep eist dat de fastfoodgigant alle vleesproducten van z'n menukaart schrapt.

McDonald's

Animal Rebellion is een soort Extinction Rebellion, maar dan met de focus op dieren in het bijzonder. Ook dol op dieren: de luitjes van McDonald's. Alleen dan vooral als ze op een broodje liggen, met wat sla, een paar stukkies augurk en wat van die heerlijke saus erop. En daar ligt precies het probleem, volgens de actiegroep.

Actie bij hoofdkantoor

Wat doe je dan? De boel blokkeren natuurlijk. Met een mannetje of vijftien. Paar spandoeken erbij, livestream aan en gaan, is het idee van de dierenactivisten.

Hun eis: McDonald's moet in 2025 100% vegan zijn. Dus doei-doei McKroket, vaarwel BigMac en tot nooitweerziens portie McNuggets. McFlurries of milkshakes? Enkel nog op plantaardige basis, als het aan Animal Extinction ligt. Alles om "de desastreuze belasting van de planeet en de opwarming van de aarde tegen te gaan."

McDonald's probeert al een tijdje ook vegans en vegetariërs te paaien met plantaardige varianten van hun snacks, maar daarmee is de honger van de activisten niet gestild: al het vlees moet van de kaart. En totdat McDonald's schriftelijk bevestigt hiermee akkoord te gaan, willen ze de boel blijven blokkeren.

Kortom, die blijven er nog wel even zitten, is de verwachting. Wat dat betreft hopen we dat ze genoeg voedsel mee hebben genomen, maar zo niet, dan is een belletje naar de McDelivery gelukkig zo gemaakt.

Nieuws
  • PowNed
  • Pro Shots/imago