Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geer pleit voor vaccinatieplicht in Nederland

Geer was al eerder te zien bij Veronica Inside en gisteravond was de glitter and glamour-zanger wederom te gast bij Genee, Derksen en Van der Gijp. Vanaf een barkruk pleitte hij daar onder andere voor een vaccinatieplicht in Nederland.

Joling

Het was niet de eerste keer dat Geer aanschoof bij de heren van Veronica Inside. De licht hysterische tv-persoonlijkheid is een graag geziene gast in het programma, vooral vanwege zijn zijn scherpe tong en vele schunnige opmerkingen. Plus zijn muziek natuurlijk, al is met name Johan Derksen daar nou niet echt fan van. En dat is nog zacht uitgedrukt ook.

Vaccinatiebeleid

Ook gisteravond had Geer weer een nummertje te promoten: Los Met Z'n Allen. Echter werd de zanger ook gevraagd naar zijn kijk op hele andere zaken dan smaakvolle kwaliteitsmuziek.

"Heb je daar een mening over, Gerard, over het vaccinatiebeleid in Nederland?" vraagt Wilfred op enig moment in de uitzending. "Ja tuurlijk heb ik daar een mening over", reageert Geer. "Wij zijn de laatste 6 à 7 weken ongelofelijk blij dat we weer gewoon aan de gang mogen." Met 'we' doelt Gerard op artiesten in Nederland.

Vervolgens benoemt hij dat er weer concerten met duizenden mensen worden georganiseerd, zoals Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome. Joling: "Die mensen worden natuurlijk allemaal keurig gescreend en ik denk dat dat een hele goede zaak is."

Een nieuwe lockdown ziet hij dan ook niet zitten.

Vaccinatieplicht

Joling trekt een vergelijking met vaccinaties voor polio en kinkhoest: "De hele rataplan erin. Dan kreeg je nog zo'n schrammetje met een litteken voor de pokken. En niemand zei wat."

Het coronavaccin is volgens hem wat dat betreft niet heel anders. "Ik vind dat het wel verplicht moet worden", aldus Geer. "Want nu is het zo ver in Nederland, dat ze inmiddels zeggen, of tenminste, in Frankrijk hoor ik dat al, je komt nergens meer in als je niet gevaccineerd bent. Ja, is dat discriminatie? Ik weet het niet."

"Ze roepen dan in koor dat we in een dictatuur leven, weet je wel", reageert Derksen op het betoog van Gerard. 'De Snor' kan zich duidelijk wel vinden in het standpunt van de Topper.

Genee is echter kritischer. "Nee, maar het is wel gek", zegt de presentator voordat hij een filmpje van Hugo De Jonge afspeelt. "Vorig jaar werd er nog gezegd: dat gaat absoluut niet gebeuren. En nu zitten we er gewoon tegenaan. Het gaat gebeuren, toch? Volgende week."

12 november

Mogelijk is er komende vrijdagavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen, al erkende demissionair minister De Jonge dat het "aan de vroege kant" is. De nieuwe regels zijn pas afgelopen zaterdag van kracht geworden en een eventueel effect daarvan kun je nu sowieso nog niet terugzien in de cijfers.

Entertainment
  • Veronica Inside, Metro Nieuws
  • Brunopress/Brunopress.nl