Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Niemand kan je horen schreeuwen in de martelcontainer’

In juni 2020 werd op een Wouwse plantage een zeecontainer aangetroffen die was ingericht als martelkamer, met een tandartsstoel waarin slachtoffers konden worden vastgebonden, en een snoeischaar en takkenzaag om ze aan het praten te krijgen. Uit een rapport van TNO blijkt dat die container uiterst professioneel was geïsoleerd, zodat niemand het geschreeuw dat van binnen de constructie kwam zou kunnen horen.

‘Niemand kan je horen schreeuwen in de martelcontainer’

De officier van justitie las maandag tijdens de laatste inleidende zitting in de zaak rond de martelcontainer voor uit het onderzoek. “De inrichting blijkt geen amateurwerk, de geluidsisolatie in de containers is met kennis van zaken aangebracht”, sprak hij. Hoe hard er ook geschreeuwd werd, niemand zou kunnen horen wat zich in de container afspeelde.

Piet Costa

Hoofdverdachte in de zaak is Roger ‘Piet Costa’ P. Hij en zijn bende zouden heel wat liquidaties op de agenda hebben. De officier van justitie noemt de geplande moorden, waarbij familie en kinderen niet gespaard zouden blijven, ‘huiveringwekkend’.

De verdachten werden voor het eerst ontdekt door het onderzoek naar Encrochat. Daarbij konden agenten live meelezen met de berichten die verschillende criminelen naar elkaar stuurden. Zo werd al snel duidelijk dat P. van plan was om met een aantal mensen af te rekenen. “Iedereen gaat liggen, geloof me”, zou hij hebben gestuurd. “Ze moeten dood, tot hun hond toe”.

Het OM heeft ‘bitter weinig’ informatie weten te vergaren bij het verhoor van de verdachten. Volgens justitie liegt of zwijgt iedereen die tot nu toe verhoord is. Het OM heeft dan ook gevraagd of hun voorarrest verlengd kan worden.

Misdaad
  • Politie