Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geen gezuip dit jaar - Corona zet streep door Limburgs carnaval

Slecht nieuws voor alle carnavalsvierders onder de rivieren. Het ziet er naar uit dat carnaval opnieuw overgeslagen gaat worden. 

Geen gezuip dit jaar - Corona zet streep door Limburgs carnaval

Het ziet er somber uit voor iedereen die dit jaar een uitgebreid carnaval verwachtte. De kostuums kunnen thuisblijven en het bier zal niet vloeien, want door een oproep van voorzitter Helen Mertens van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) zetten veel organisatoren een streep door grootschalige carnavalsfeesten.

De coronasituatie in Limburg is namelijk fors aan het stijgen. Mertens verkondigde daarom in Nieuwsuur om de grote evenementen af te schalen. “We hadden afgelopen weken al opnamestops in ziekenhuizen in Limburg. Dit geeft natuurlijk een enorme ontwrichting in onze provincie”, legt Mertens uit.

Intern overleg

Na de uitzending van Nieuwsuur volgde er een intern overleg, opgezet door burgemeester Roel Wever van Heerlen. “In het overleg hebben we gekeken of het verstandig is om Aod óp Nuj (zo wordt de viering in Kerkrade genoemd) door te laten gaan. We kunnen niet anders dan de viering af te lassen”, aldus de burgemeester tegen 1Limburg. Ook de evenementen in Heerlen zullen dus niet doorgaan. In Brunssum wordt dit besluit vandaag gemaakt, aldus Wever.

Restricties

De andere gemeentes in Limburg hebben ook gekeken naar de situatie. Zoals nu bekend is, blijven de evenementen in Noord-Limburg en Zuid-Limburg wel doorgaan. Wel zullen er restricties zijn om de feesten volgens de coronamaatregelen door te laten gaan. Zo krijg je alleen toegang met een geldige QR-code en geldt er een maximum aantal bezoekers die naar binnen mogen.

Nieuws
  • tipsenweetjes.nl
  • Pro Shots