Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sekteleider en kungfu-leraar René L. voor de rechter

In de rechtbank van Roermond zit vandaag René L., een kungfu-leraar en sekteleider die verdacht wordt van zware mishandeling van zijn volgelingen.

Sekteleider en kungfu-leraar René L. voor de rechter

René L. gaf kungfu-lessen in zijn woning aan de Rijksweg in Kessel. In totaal had hij zo’n vijftig leerlingen die tevens lid waren van zijn ‘spirituele groepering’. De volgelingen, van wie een deel samen met de leraar in zijn woning verbleef, werden bedreigd met een pistool en een door L. zelf gefabriceerde zweep. Hij zou een oude hondenriem omgebouwd hebben tot het wapen, waar hij zijn volgelingen mee geslagen zou hebben. Vier slachtoffers deden aangifte van mishandeling.

Volgens René L. was er geen sprake van mishandeling. Hij gaf wel toe ‘enkele klapjes’ gegeven hebben in het gezicht van zijn leerlingen, maar van meer geweld en het gebruik van de zweep zou geen sprake geweest zijn.

Misbruik

Een aantal vrouwelijke volgelingen van L. geeft ook aan seksueel misbruikt te zijn door de sekteleider. De kungfu-leraar staat daar echter niet voor terecht, omdat het OM zegt te weinig bewijs te hebben voor het misbruik.

Misdaad
  • iStock