Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moeder van 'depressieve' kinderverkrachter Marc Dutroux: 'Laat hem rotten in de hel'

Het gaat niet zo goed met Marc Dutroux, zegt zijn advocaat. De veroordeelde seriemoordenaar zou depressief zijn en zelfs alle hoop op vervroegde vrijlating hebben opgegeven. Zijn moeder heeft inmiddels op de berichten gereageerd.

Dutroux

Marc Dutroux zit al jaren vast. In de jaren ’90 ontvoerde hij zes minderjarige meisjes - Julie en Mélissa, An en Eefje, Sabine en Laetitia-, waarvan hij er een aantal in zijn kelder opsloot en verkrachtte. Vier van hen overleefden het niet en werden dood teruggevonden. De rechter veroordeelde Dutroux na een proces van acht jaar in 2004 tot levenslang.

Ondanks een levenslange veroordeling, maken de meeste veroordeelden in België kans op vervroegde vrijlating. Zo ook Marc Dutroux. Bij zijn laatste poging daartoe verscheen echter een verwoestend rapport waarin stond dat de moordenaar en verkrachter geen spijt of empathie toont en nog steeds het stempel 'psychopaat' verdient. Kortom, Dutroux was en is nog steeds een gevaar voor de samenleving.

Volgens zijn advocaat Bruno Dayez heeft dat rapport Dutroux depressief gemaakt. Hij zou vanwege die reden ook zijn aanvraag tot vervroegde vrijlating hebben ingetrokken, nog voordat de rechtbank tot een uitspraak kwam. Dayez: "Hij staat op de rand van de afgrond."

Moeder Dutroux snoeihard

Jarenlang zweeg Jeannine Lauwens (85), moeder van Marc Dutroux. Echter doorbrak ze die stilte na de uitspraken die de advocaat van haar zoon deed over de situatie. Lauwens tegen Belgisch weekblad Dag Allemaal: "Hij doet zich altijd als het slachtoffer voor, maar je moet eens kijken naar wat hij gedaan heeft. Dat ze hem behandelen zoals hij zijn slachtoffers behandelde. Laat hem toch rotten in de hel. Ik heb geen medelijden met hem."

Ze vindt bovendien dat haar zoon en zijn advocaat "het mes nog wat dieper in de wonden" drukken bij de nabestaanden. Dit door de boel telkens "weer op te rakelen". Als het aan Jeannine Lauwens ligt moet Dutroux, die ze naar eigen zeggen allang niet meer als zoon beschouwt, voor eeuwig achter tralies blijven. "Laat hem daar maar zitten. Het leven gaat door, maar wat mij betreft niet voor deze man."

Nieuws
  • Dag Allemaal, HLN, AD
  • Bruno/Brunopress.nl