Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rapper Murda aangehouden in Turkije vanwege songteksten over drugs

De Nederlands-Turkse rapper Murda is op het vliegveld van Istanbul in de boeien geslagen, omdat hij in zijn teksten ‘drugsgebruik aanmoedigt.’

Rapper Murda aangehouden in Turkije vanwege songteksten over drugs

De 37-jarige Murda (echte naam Önder Doğan) werd zaterdagavond bij aankomst op de luchthaven in de boeien geslagen. Daarna heeft hij een nacht in de cel doorgebracht. De reden voor de arrestatie is volgens zijn manager het feit dat Doğan in zijn nummers rapt over seks en drugs.

Alper Bulduk, een medewerker van de rapper, liet weten dat er geen reden is om Murda te vervolgen. “Murda is Nederlander, heeft geen Turkse nationaliteit en geeft zijn songs uit in Nederland”, meldt hij aan Het Parool. “Hij heeft in principe dus niks met Turkije te maken en toch werd hij daar opgepakt.” Ook legt hij uit dat de tekst over drugs (uit het nummer Eh Baba) geen aanmoediging voor drugsgebruik is. “Murda rapt dat hij zélf een joint rookt, absoluut niet dat mensen joints moeten roken.”

Succesvol

Op dit moment is Murda een van de bekendste Nederlandse rappers in het buitenland. In Nederland scoorde hij in 2019 met Pricless en Frenna de nummer 1-hit Rompe. Hij werkte eerder samen met artiesten als Ronnie Flex, Djaga Djaga en Jonna Fraser. Ook speelde hij als acteur een rol in de film Gangsterboys en in een aantal afleveringen van de serie Van God Los. In Turkije ging zijn carrière enorm snel vooruit, wat hem ook een plek opleverde als coach in de eerste editie van The Voice Rap Turkije.

Reisverbod

Er heerst nog enige onduidelijkheid over de huidige situatie van Murda. Turkse media melden dat hij het land niet zou mogen verlaten, omdat hij voorwaardelijk op vrije voeten zou zijn. Volgens zijn management is dat niet het geval en zou hij Turkije mogen verlaten, maar blijft hij vanwege zijn werk nog in het land.

Entertainment
  • Videostill