Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie doet unieke oproep om moord op te lossen

Sinds de 26-jarige Daan Mellée uit Enschede in juli 2018 in zijn eigen huis werd vermoord, ontbreekt van de dader(s) nog altijd ieder spoor. In de zoveelste poging de zaak op te lossen, schakelt de politie nu de hulp in van een opvallende groep mogelijke getuigen: hondenbezitters.

Politie doet unieke oproep om moord op te lossen

“Zou u nog eens diep in uw geheugen willen graven?” schrijft de politie in een folder die op de deurmat is gevallen van hondenbaasjes in de wijk Oosterveld in Enschede, waar Daan Mellée ruim drie jaar geleden op de bovenverdieping van zijn woning werd neergeschoten.

“En dan even terug naar 2 of 3 juli 2018, midden in een heerlijke warme zomer.

De dagen van de achtste finales van het FIFA wereldkampioenschap voetbal in Rusland.”

Nu staan die dagen helaas niet in het collectieve geheugen gegrift, al was het maar omdat Nederland niet deelnam aan dat WK. Maar aangezien de moord nog altijd niet is opgelost, vindt de politie het aanschrijven van hondenbezitters de moeite waard. Zij zien en horen over het algemeen meer dan de gemiddelde bewoner van een wijk, stelt de politie in een verklaring, en vaak treffen zij ook andere baasjes en bespreken ze daarmee opvallende zaken uit de buurt. “Wij hopen daarom op nieuwe informatie dankzij uw waarnemingen tijdens het rondje met het hondje,” staat in de folder gericht aan de hondenbezitters, die ook een bezoekje van de politie kunnen verwachten. Hopelijk voor de nabestaanden van Daan levert het iets op.