Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Utrecht Hooligans Forever geeft inkijkje in keiharde 'bosvechtcultuur'

Hooliganisme is in de jaren ‘60/’70 komen overwaaien uit Engeland. Sinds de dood van Carlo Picornie in 1997 treedt de politie hard op tegen de rellende voetbalsupporters. Gevolg hiervan is het ontstaan van de bosgevechten. Hooligans vs. hooligans in het bos: een wereld van aanzien, broederschap, adrenaline en vertrouwen, als we de nieuwe Videoland Original 'Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever' mogen geloven.

Bosvechters

In de docu wordt de bosvechtgroep Utrecht Hooligans Forever (UHF) gevolgd. Bijzonder, want voor het eerst laat zo'n groep buitenstaanders toe voor een inkijkje in deze intrigerende en rauwe wereld. Een wereld waarvan de meeste mensen niet eens weten dat 'ie bestaat.

De makers proberen een aantal vragen te beantwoorden. Wat drijft deze Utrechtse groep om hieraan deel te nemen? Hoe werkt de organisatie van een gevecht en welke afspraken worden er gemaakt? Videoland: "Het resultaat is een rauw, oprecht en onvervalst portret van mannen die door het vuur gaan voor elkaar en hun stad en leven voor de kick van zo een georganiseerd gevecht."

Veelzijdig portret

Natuurlijk komen er genoeg leden van UHF aan het woord, maar de docu-makers proberen het fenomeen 'bosvechten' ook te ontleden. Daar hebben ze bijvoorbeeld psycholoog Jan Derksen voor gestrikt. Evenals criminoloog Henk Ferwerda. Al met al probeert 'Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever' naast de rauwe werkelijkheid te laten zien, ook de boel psychologisch, criminologisch en historisch te benaderen.

‘Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever’ is vanaf vrijdag 3 september te zien bij Videoland

Misschien ook voor jou:
Jan Jaap van der Wal van Twitter gejaagd door dreigende Formule 1-fans
Entertainment
  • Videoland