Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Famke Louise: 'Dus de gender reveal, dat feestje, is ook genderneutraal'

Hang de slingers maar op, bestel de taart maar alvast en zet de datum in je agenda: Famke Louise krijgt een kind. Maar wat het wordt, jongen of meisje, vindt de zangeres niet zo belangrijk. Ze gaat het kind dan ook genderneutraal opvoeden. In een interview met RTL Boulevard geeft ze aan dat zelfs de 'gender reveal party' genderneutraal wordt...

Famke Louise

Gisteren werd al bekend dat Famke en haar vriend Denzel Slager samen een kind krijgen. De twee deelden het nieuws op social media en plaatsten daar een filmpje bij. In een interview met RTL Boulevard zei de zangeres het volgende over de zwangerschap tot nu toe:

“Ik ben nu weer een beetje aan het opbloeien. Het ging in het begin niet heel soepel. Nee, misselijk, moe, agressief. Toch?”

Ze kijkt vriend Denzel aan. "Ja, haha. Ook wel ja", lacht hij. "Ja, ik heb het wel zwaar gehad, moet ik zeggen. Maar het was echt te doen, zeker."

Genderneutraal

Kortom, de beschuit met muisjes kan worden ingeslagen. Maar welke kleur het feestelijke beleg moet krijgen, dat is nog maar de vraag. Misschien gewoon een regenboogmixje doen. Famke en Denzel maakten vandaag namelijk ook bekend dat ze hun kind genderneutraal gaan opvoeden. Niet specifiek als jongen of als meisje dus.

Famke Louise: "Genderneutraal, ja. Maar eigenlijk willen we dat met alles doen: genderneutraal. Dus de gender reveal, dat feestje, is ook genderneutraal. Je weet aan het einde van de dag nooit waar onze kleine op gaat vallen, dus dan willen we daar niet een kleurkeuze in maken."

'Gender reveal'

Elke ouder zijn of haar eigen opvoedstijl, moge dat duidelijk zijn. Echter is de quote over de 'gender reveal' enigszins opvallend.

Het verschijnsel 'gender reveal party' is een beetje komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten, net zoals babyshowers en dergelijke, en heeft als doel het geslacht van de baby bekendmaken. Gender: geslacht. Reveal: onthullen. Dus wat Famke 'Vroommm' Louise precies bedoelt met een 'genderneutrale gender reveal party' weten alleen zijzelf en de vader van haar toekomstige nageslacht, zo lijkt het.

Misschien ook voor jou:
Hazesmoe? Met deze app filter je André uit het nieuws
Entertainment
  • VKmag, RTL Boulevard
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl