Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Trump over vrouwenvoetballers VS: ‘Een radicale groep linkse maniakken’

De VS-vrouwenvoetballers hebben een bronzen plak gekregen op de Spelen. Niet best, aldus Trump.

Trump over vrouwenvoetballers VS: ‘Een radicale groep linkse maniakken’

De Spelen zijn inmiddels alweer overgewaaid en de medailles komen naar huis. De favorieten van het voetbal, de vrouwen uit de VS, kwamen met een teleurstellende bronzen plak thuis, die volgens voormalig president Trump best van goud had kunnen zijn. Tenminste, als de voetbalsters niet zo ‘woke’ geweest waren.

“Als onze voetbalploeg, aangevoerd door een radicale groep linkse maniakken, niet ‘woke’ was geweest, dan zou ze de gouden medaille gewonnen hebben in plaats van de bronzen", schrijft Trump. “‘Woke’ betekent dat je verliest, alles wat ‘woke’ is, loopt slecht af. En dat is duidelijk gebeurd met onze voetbalploeg. Al zijn er wel nog een paar patriotten. Maar er is meer nodig. Ze moeten alle ‘wokesters' vervangen door patriotten en opnieuw beginnen te winnen. De vrouw met het paarse haar (Megan Rapinoe, red.) speelde verschrikkelijk en spendeert te veel tijd aan het nadenken over radicaal linkse politiek - en niet aan haar job.”

Op bezoek? Ja dag!

Het botert sinds het WK voor vrouwen in 2019 al niet meer tussen Trump en het gros van de voetbalsters van de VS. De voormalig president kreeg het vooral met Megan Rapinoe aan de stok. Nog voordat de VS begon met de finale tegen Nederland, liet de voetbalster al weten dat ze absoluut niet naar het ‘fucking Witte Huis’ zou gaan voor een huldiging zo lang Trump nog in de Oval Office zat.

Sport
  • hln.be
  • Pro Shots