Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marieke Derksen was bang dat haar vader ook vermoord zou worden

Afgelopen zondag was Marieke Derksen op bezoek bij NPO Radio 1. Daar vertelde ze over de moord op Peter R. de Vries en haar angst dat vader Johan op zo’n manier aan zijn einde zou komen.

Marieke Derksen was bang dat haar vader ook vermoord zou worden

Inmiddels zijn de zorgen van Marieke Derksen al geruime tijd overgewaaid, maar dat was vroeger wel anders. Na de moord op regisseur Theo van Gogh in november 2004 was ze behoorlijk bang dat haar vader ‘de volgende’ zou worden. Ook na de liquidatie van Peter R. de Vries kwam de gedachte weer op. Johan Derksen is net als Van Gogh en De Vries immers ook niet bang om zijn mond open te doen over controversiële zaken.

“Maar Johan houdt zich bezig met randzaken”, vertelde Marieke. “Peter R. de Vries hield zich echt bezig met echte maatschappelijke dingen. Dat is veel belangrijker, veel zwaarder. Tegenwoordig ben ik daar (een aanval op haar vader, red.) niet meer bang voor.”

Einde televisie-carrière

Het lijkt er bovendien op dat Johan Derksen samen met zijn controverse spoedig uit de spotlights gaat verdwijnen. De voetbalanalist heeft al aangegeven dat hij na volgende zomer een einde zal maken aan zijn werk op televisie. “Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat”, vertelde hij in een interview met het AD.

Entertainment
  • Bruno Press