Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Partner Peter R. de Vries wilde niet dat hij Kroongetuige Marengo-proces hielp

De partner van Peter R. de vries heeft in een interview met De Volkskrant verteld dat ze felle gesprekken met de misdaadverslaggever heeft gehad over zijn rol in het Marengo-proces. 

Partner Peter R. de Vries wilde niet dat hij Kroongetuige Marengo-proces hielp

De vrouw, die op dit moment anoniem blijft, vertelt dat ze het niet eens was met de keuze van Peter R. de Vries om kroongetuige Nabil B. bij te staan tijdens het liquidatieproces Marengo. "Maar ik begreep ook waarom hij dit wilde doen: als misdaadverslaggever van dat kaliber wil je betrokken zijn bij zo'n megastrafzaak”, vertelt ze. "Nu zit ik wel met de vraag of ik meer had kunnen doen om hem ervan te weerhouden. Die vraag zal mij altijd blijven achtervolgen."

Beveiliging

Over het feit dat haar partner niet beveiligd werd, is ze nog steeds verbaasd. "Als je weet dat van de kroongetuige al een broer en een advocaat zijn doodgeschoten, en je weet ook dat Peter elke dag dezelfde route aflegt van en naar RTL Boulevard, en je beveiligt die routes niet, vind ik dat onbegrijpelijk”, spreekt ze. "Want je weet: als ze Peter neerschieten, is de impact nog groter. Dan zegt iemand pas echt: weet met wie je te maken hebt. Dan zaai je de meeste angst. Peter was de hoofdprijs."

Anoniem

De naam en het gezicht van Peter zijn partner blijven geheim, hoewel ze Peter het liefst publiek zou eren. Om veiligheidsredenen is echter gekozen om haar identiteit geheim te houden. Ook de afgelopen zes jaar - vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten - bleef de vrouw vaak op de achtergrond. Niet vanwege haar veiligheid, maar omdat ze geen behoefte had om bekend te worden.

“Zeker in het begin zit je niet op bekendheid te wachten. Je wilt rustig kunnen uitzoeken of je bij elkaar past of niet, zonder dat iedereen daar meteen een mening over heeft”, vertelt ze. “Bovendien wil ik geen publiek bezit worden, ik zag wat voor impact dat had op zijn leven. Overal gingen mensen ongevraagd hun problemen met hem bespreken. Soms ergerde ik me daaraan, dan dacht ik: hé hallo, kom op, we zitten te eten, geef die man even rust.”

Nieuws
  • Volkskrant.nl
  • Pro Shots