Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Silvia over affaire Raymond van Barneveld: ‘Na de haat heb ik hem en Julia vergeven’

Tot drie jaar geleden zag het leven van Silvia Walraven-van Barneveld er compleet anders uit. Ze was bijna een kwart eeuw getrouwd met topdarter Raymond van Barneveld en reisde samen met hem de wereld rond. Hoewel het huwelijk zeker zijn ups en downs kende, kwam de scheiding onverwachts. Wat het allemaal nóg pijnlijker maakte, was dat Silvia er op televisie achter moest komen dat Raymond een ander had. Een alcoholverslaving, een gewapende overval en het overlijden van haar nieuwe vriend Piet volgden de jaren erna.

Silvia over affaire Raymond van Barneveld: ‘Na de haat heb ik hem en Julia vergeven’

Silvia had geen idee dat Raymond zijn pijlen op een andere vrouw had gericht, terwijl zij nog getrouwd waren. Dat ze dit nieuws niet van haar man zelf hoorde, maar op televisie moest zien hoe hij de vrouw, Julia, zoende, maakte het extra zwaar. “Heel pijnlijk om dat op tv bij Shownieuws te moeten horen. Raymond gaf als verklaring dat hij bang was dat ik weer aan de drank zou gaan, als ik het had geweten. Joh”, vertelt Silvia aan het blad. “Het maakt niet uit hoevéél sneeuw er op een ijsberg ligt, er lag al sneeuw op.”

Alcoholverslaving

Raymond loog echter niet toen hij zei bang te zijn dat Silvia naar de fles zou grijpen. De buitenechtelijke activiteiten van haar man zorgden er maar al te vaak voor dat zij begon met drinken, al geeft ze de darter hier niet de schuld van. “Ik pakte zélf die drank. Maar ik was zielsongelukkig. Ik wilde wel leven, maar dat leven niet meer voelen. Een glas wijn verdoofde. Dan piekerde ik niet meer”, vertelt ze.

Vergeven, maar niet vergeten

Heel verbaasd was Silvia niet dat Raymond een affaire had. Er gingen immers al jarenlang geruchten over het gerommel van de darter. Achteraf is ze dankbaar dat hij er met een ander vandoor ging. “Na de haat heb ik het hem en Julia vergeven”, weet ze te vertellen. “Vergeten doe ik het niet, maar als zij goed is voor mijn kinderen en kleinkinderen, dan heb ik er vrede mee. Nog een jaar langer in dit huwelijk had me mijn ondergang geworden. Ik was dan kapotgegaan aan de alcohol.”

Overladen met liefde

Anderhalf jaar na de breuk met Raymond, vond Silvia opnieuw de liefde bij ene Piet, die uit het niets opdook via Messenger. De twee waren een jaar lang dolgelukkig samen, maar helaas kwam daar op 28 februari 2021 een abrupt einde aan. Piet kreeg een kleine hersenbloeding, gevolgd door een hartstilstand en een tweede, fatale hersenbloeding. Hoewel de twee slechts een jaar samen waren, zijn de herinneringen voor eeuwig. “Hij heeft me een jaar lang laten voelen wat het is om geliefd te zijn”, vertelt Silvia. “Raymond was echt geen slechte echtgenoot. Maar ik wilde weleens met een bak koffie gewekt worden zónder dat het Moederdag was. Een aai over mijn bol was al uitzonderlijk. Niet bij Piet. Die overlaadde me met liefde.”

Entertainment
  • Linda
  • BrunoPress