Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Justitie en politie vrezen voor gewelddadige bevrijdingspoging Ridouan T.’

Naar verluidt wilde Ridouan T. miljoenen betalen voor een ontsnapping uit de penitentiaire inrichting in Vught. 

Vught

Politie en justitie zouden vrezen voor een gewelddadige bevrijdingspoging van Ridouan T. uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. De crimineel zou hier al plannen voor beramen voordat hij überhaupt in 2019 werd gearresteerd in Dubai.

Uit een rapport van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), dat De Telegraaf als eerste inzag, blijkt dat T. al langere tijd broedde op een eventuele ontsnapping. Het is een uitspraak die werd gedaan naar aanleiding van het beroep dat T. zijn advocaten aanspanden tegen een verlenging van zijn verblijf in de Vughtse penitentiaire inrichting. Een zwaarbewapende commando zou de crimineel naar verluidt uit het EBI helpen ontsnappen, waar T. sinds 2019 vastzit.

In het RSJ-rapport is informatie van het Team Criminele Inlichtingen over de eventuele ontsnapping opgenomen: “in het criminele milieu wordt gezegd dat klager een eigen commandogroep heeft die de beschikking heeft over zware vuurwapens”.

Miljoenen euro's voor ontsnapping

Voordat T. in 2019 in de boeien werd geslagen, zou hij al een plan voor een bevrijding hebben bekokstoofd. De crimineel zou hier veel geld voor hebben betaald. Het rapport luidt: ‘Er zou worden gezocht naar een bemiddelaar die hiervoor enkele tientallen miljoenen euro’s zal krijgen.” Hetzelfde rapport stelt dat het de neef van T. was die mensen benaderde voor de bevrijding.

T. zijn advocaat Inez Weski reageerde tegenover De Telegraaf dat het rapport zich waarschijnlijk baseerde op verouderde geruchten. “Tot op heden is er niets van een vluchtpoging gebleken”, aldus Weski.

Misdaad
  • Telegraaf, NOS, RTL Nieuws 
  • Pro Shots