Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boerenprotesten beginnen weer: 'We gaan een stevige tik uitdelen, en dit is nog maar het begin'

Door de coronacrisis zou je het stikstof bijna vergeten, maar ook daardoor is nog steeds een crisis aan de gang en daar horen natuurlijk boerenprotesten bij.

Boerenprotesten beginnen weer: 'We gaan een stevige tik uitdelen, en dit is nog maar het begin'

Er zijn weer grote plannen gemaakt door het kabinet om de veestapel in stukken te hakken. Het Ministerie van landbouw heeft een rapport opgesteld, waarin te lezen is dat er plannen zijn om de Gelderse Vallei en het Groene Hart tussen de 60 en 80 procent minder stikstof uit te laten stoten. Die reductie hoeft niet in z'n geheel vanuit de landbouw te komen, maar hoe je het ook wendt of keert: er gaan boerderijen sneuvelen.

Dat is uiteraard tegen het zere been van alle boeren, die helemaal niet van plan zijn om hun bedrijven op te doeken. Ze zijn dan ook van plan om ‘een stevige tik uit te delen’, vertelt boerenactievoorman Mark van den Oever aan De Gelderlander.

Nieuwe protesten en andere acties

Het eerste grote protest gaat aanstaande woensdag plaatsvinden. Farmer Defence Force richt hun ogen daarbij op het oosten van het land, terwijl het westen plus delen van Brabant en Gelderland naar Den Haag afreizen. "Wat we precies gaan doen, is nog geheim. Maar het wordt een gecoördineerde, gerichte actie op verschillende plaatsen in het land.” Het blijft dan bij publieksvriendelijke acties, meldt Van den Oever, maar als ze daarmee niet het gewenste resultaat boeken, dan ‘toeren ze op’.

Nieuws
  • ad.nl
  • Pro Shots