Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Update: Jürgen Conings plunderde rekening voor verdwijning, ex-vrouw krijgt bewaking

Ondertussen is het al meer dan twee weken geleden dat de Belgische militair Jürgen Conings met een voorraad gestolen legerwapens spoorloos verdween. Het Belgische leger is nog steeds naar hem op zoek.

Update: Jürgen Conings plunderde rekening voor verdwijning, ex-vrouw krijgt bewaking

Op maandagavond 17 mei was het exit maatschappij voor de 46-jarige Jürgen Conings. De Belgische militair liet een afscheidsbrief achter waarin hij zich beklaagde over de huidige stand van zaken met betrekking tot het coronavirus. Hij zou niet kunnen leven in ‘een maatschappij geregeerd door politici en virologen’. Conings bedreigde eerder de viroloog Marc van Ranst via Facebook. De Belgische hoogleraar moest met zijn gezin in veiligheid gebracht worden.

Ondertussen zijn er al meer dan tien personen die extra bewaking hebben gekregen uit angst voor een aanval van Conings, waaronder zijn ex-vrouw en de advocaat die betrokken was bij hun echtscheiding. Ook de militaire top geniet extra bescherming, omdat zij Conings vorig jaar een tik op de vingers gaven voor zijn extreme gedachtengoed.

Maximaal bedrag gepind

Het Nieuwsblad heeft ondertussen bekendgemaakt dat Conings kort voor zijn verdwijning de maximaal mogelijke hoeveelheid geld van zijn rekening heeft gehaald, 3.000 euro, zodat hij makkelijker buiten beeld kan blijven. In zijn afscheidsbrief gaf Conings al aan dat hij zijn actie langere tijd had voorbereid.

De zoekactie naar de militair gaat nog steeds door, alhoewel er niet elke dag meer in het Nationaal Park Hoge Kempen, waar zijn auto gevonden werd, gezocht wordt. “Dat betekent niet dat het onderzoek stilligt”, meldde het federaal parket. “Achter de schermen gaat de zoektocht verder.”

Nieuws
  • ad.nl, telegraaf.nl
  • Facebook