Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Darts verdwijnt van de Nederlandse televisie

Na formule 1 en de Bundesliga is ook darts van de Nederlandse televisie gestript. Net als de andere sporten moet het voortaan via ViaPlay bekeken worden.

Darts verdwijnt van de Nederlandse televisie

Voor de sportliefhebber begint het aanschaffen van weer een extra abonnement langzamerhand noodzaak te worden. De Zweedse Nordic Entertainment Group stormt namelijk met geweld de Hollandse markt binnen. Eerder werd al bekendgemaakt dat ze F1 weg wisten te pikken van Ziggo en nu is RTL aan de beurt, dat vanaf 2022 de uitzendrechten van het WK, de Premier League Darts, de World Grand Prix, het World Matchplay en de Grand Slam of Darts voor vijf jaar aan de Scandinaviërs door moet geven.

ViaPlay begint zo een beetje de dominante aanbieder te worden als het om sport in Nederland gaat. Dat houdt directeur Anders Jensen ook niet geheim: "We kijken naar alle sportrechten die er maar zijn. Onze ambitie is uit te groeien naar de grootste aanbieder van sportwedstrijden in Nederland”. NENT laat er geen gras over groeien, dus haal je Zweedse kronen dus maar tevoorschijn als je komend jaar van plan bent om met een zak chips en een blik pils achter het scherm te kruipen voor je wekelijkse portie topsport. Skål!

Sport
  • nu.nl
  • Pro Shots