Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kuipers: ‘avondklok had geen enkel effect’

Beddenman Ernst Kuipers kwam gisteravond op bezoek bij Beau. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg kwam met een opmerking over de avondklok die we op z’n minst ‘opmerkelijk’ kunnen noemen.

Kuipers: ‘avondklok had geen enkel effect’

Op een gegeven moment gingen Beau en Kuipers namelijk in gesprek over de avondklok en wat de beddenboer er toen uitflapte zal ongetwijfeld bij veel Nederlanders in het verkeerde keelgat schieten. “Bij de invoering van de avondklok was de berekening dat het (ziekenhuisopnames, red.) 10 procent zou verminderen. Als je kijkt naar het beloop van de ziekenhuisopnames in de tijd, zagen we zowel bij de invoering als bij het opschuiven geen enkel effect”, aldus Kuipers. Daar zit geen woord Spaans bij.

Woedend

Op Twitter zijn mensen zachtst gezegd niet heel vrolijk over de opmerking. Het feit dat de avondklokrellen, inclusief omgeduwde ProRail-wagentjes en leeggeroofde Primera’s, nergens voor nodig waren, zorgt voor weinig positieve reacties. Laat staan de duizenden mensen die coronaboetes hebben moeten betalen voor het overtreden van de achteraf nutteloze maatregel.

Ook in de politiek is het storm. De oppositie, waarvan veel partijen al in beginsel tegen de avondklok waren, is laaiend. “We zijn dus straal voor de gek gehouden door Rutte en De Jonge”, meldde Geert Wilders op Twitter.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • ProShots