doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vrachtschip Ever Given tekende penis voor blokkade Suezkanaal

Het verhaal van vrachtschip Ever Given wordt met de minuut vreemder. De brokkenpiloten die het schip klemzetten in het Suezkanaal hielden kort daarvoor een bijzonder gevormde koers aan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vrachtschip Ever Given tekende penis voor blokkade Suezkanaal

De ontdekking werd gedaan via de website vesselfinder.com, waarop te zien is welke koers alle verschillende vaartuigen over de wijde wereld varen. In een poging om meer informatie op te zoeken over de blokkade van het Suezkanaal ging men daar op zoek naar data over de tocht die de blokkeerboot voor die tijd had ondernomen. Een verklaring voor het vastzitten werd niet ontdekt, maar in de route door de Rode Zee werd wel iets anders opmerkelijks gezien.

Bron: vesselfinder.com
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Toen het nieuws bij de collega's van VICE ontdekt werd, pleegden ze meteen even een telefoontje met een woordvoerder van vesselfinder.com, die bevestigde dat het niet om een flauwe Photoshop-actie ging. Ever Given had daadwerkelijk een penisvormige koers gevaren, waarna de boot dus klem kwam te zitten in een te strak kanaal: flauwer kun je het bijna niet bedenken.

Lostrekken

Ondertussen wordt er hard gewerkt om het klemgekomen vrachtschip van zijn plek te halen. Om dat hele spektakel voor elkaar te krijgen is een team van Boskalis van Papendrecht naar Egypte gestuurd. Vanochtend kwamen ze aan om te beginnen aan het proces dat volgens een woordvoerder weken kan gaan duren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws