doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Salar Azimi: 'De overheid zou zich heel diep moeten schamen'

Afgelopen week kwam de politie binnenstormen bij hotel De Elderschans in Aardenburg voor een financieel onderzoek. De twee broers Azimi werden uit hun huizen geplukt voor een verhoor. “lachwekkend en diep, diep triest”, vond Salar Azimi.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Salar Azimi: 'De overheid zou zich heel diep moeten schamen'

In een persconferentie die Azimi gistermiddag gaf, vertelde hij zijn kant van het verhaal over het onderzoek en de inval van FIOD en de politie. Naar eigen zeggen is de miljonair vier dagen achter elkaar verhoord, voornamelijk over een transactie uit 2017, met als beschrijving in het afschrift ‘belegging in Iran’. Azimi zou zich niets over het voorval kunnen herinneren. Hij ziet dagelijks talloze transacties voorbijkomen, teveel om te onthouden: "Ik weet niet eens meer wat ik gisteravond heb gegeten.”

Drugs, geld, wapens en karaktermoord

Volgens een woordvoerder van de politie was het alleen een financieel onderzoek, waarbij gezocht werd naar datadragers. Salar meent echter dat er honden ingezet werden om op zoek te gaan naar wapens, drugs en geld. De kans dat ze zoiets aan zouden treffen is volgens de miljonair niet groot: "Ik heb nog nooit een wapen in mijn handen gehad. Ik heb nog nooit een gram zooi verkocht en nog nooit van mijn leven een hijsje van een joint gerookt.” De politie vertelde later dat er inderdaad honden aanwezig waren, maar niet om naar wapens of drugs te zoeken. “Het waren geldhonden. Het is logisch die mee te nemen als je fraude-onderzoek doet”, sprak de woordvoerder.

De inval is volgens Azimi vooral een klap voor de reputatie van hem en zijn broer geweest: "Hun doel hebben ze al bereikt. Karaktermoord op mij, mijn gezin en op het gezin van mijn broer. Ze hebben mijn naam de grootst mogelijke schade toegebracht, zodat ik in de toekomst geen zaken meer kan doen. Wat ik in 38 jaar heb opgebouwd, hebben zij in één dag kapotgemaakt.”

Het onderzoek naar het tweetal gaat voorlopig verder. Volgens het OM worden ze verdacht van hypotheekfraude, valsheid in geschrifte en witwassen. De broers zijn inmiddels op vrije voet, maar ze zijn nog steeds hoofdverdachte.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws