doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Oud-eredivisiespeler Rachid Bouaouzan: Piet Costa is ’oude jeugdvriend’

In de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam vond vandaag een interessante zitting plaats. Acht verdachten rond kopstuk Roger P., ook bekend als ‘Piet Costa’ kwamen voor de rechter, waaronder voormalig Sparta- en NEC-speler Rachid Bouaouzan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Oud-eredivisiespeler Rachid Bouaouzan: Piet Costa is ’oude jeugdvriend’

Volgens het OM zou Bouaouzan betrokken zijn bij het witwassen van drugsgeld voor Piet Costa. Hij zou meerdere grote geldbedragen bedragen op zijn rekening gestort hebben gekregen, die hij vervolgens weer naar een ander rekeningnummer overmaakte. Daar werd vervolgens de huur van een woning in Spanje van betaald.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Die woning was degene waar Roger P. in verbleef. P., die verdacht wordt van grootschalige cocaïnesmokkel, is volgens Bouaouzan simpelweg een jeugdvriend. Met de criminele organisatie zou de voormalig profvoetballer niks te maken hebben. “Maar het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat als Roger P. en mijn cliënt samen vakantie in Spanje vieren, hij ook wel bij de organisatie betrokken zal zijn”, pleitte Ruud van Boom, de advocaat van Bouaouzan. Volgens hem is er geen enkel bewijs voor de beschuldiging, die bovendien ‘onherstelbare reputatieschade’ aanricht voor B., die tegenwoordig werkt als voetbalmakelaar.

Belastinggeld

Bouaouzan heeft zich sinds 2019 gevestigd in Marokko. Daar betaalt hij ook zijn belasting over zijn inkomen. Volgens zijn advocaat heeft het OM dat inkomen nooit bij de Marokkaanse autoriteiten gecontroleerd. “Om mijn cliënt nou te zien als lid van een criminele organisatie omdat hij met Roger P. optrekt, is wel erg makkelijk. En bovendien: nergens blijkt dat ook maar één euro afkomstig is van drugs”, vertelde Boom.

Het OM verzette zich tegen het verzoek tot vrijlating. Zij willen dat Bouaouzan in afwachting van het proces over twee maanden vast blijft zitten. Donderdagmiddag om 13.00 maakt de rechtbank hun beslissing bekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws