doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Eerste regio’s zakken onder zeer ernstig risiconiveau coronavirus

IJsselland en Gelderland-Midden zijn de eerste regio’s in Nederland waar het risiconiveau van het coronavirus officieel omlaag is. Desondanks worden de maatregelen niet versoepeld, want de landelijke lockdown duurt nog verder voort.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Eerste regio’s zakken onder zeer ernstig risiconiveau coronavirus

Beide regio’s zaten tot voor kort nog in hetzelfde schuitje als de rest van Nederland: risiconiveau vier - zeer ernstig. Daar kwam woensdag echter verandering in, want Gelderland midden zakte naar ‘ernstig’ en IJsselland kwam zelfs twee niveau’s lager op ‘zorgelijk’ terecht. Als het gevaar laag blijft, kunnen na de landelijke lockdown daar de eerste versoepelingen plaatsvinden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Volgens de nieuwe routekaart kunnen er met het risiconiveau in IJsselland weer restaurants opengaan en zullen sportverenigingen ook weer trainingen toe mogen staan, ook voor volwassenen. Ook contactberoepen en culturele instellingen mogen onder bepaalde voorwaarden de deuren weer openzetten.

Voorlopig geldt echter nog de landelijke lockdown, die prioriteit heeft boven de regionale maatregelen. Op de eerstvolgende persconferentie, die van 23 februari, zal meer bekend worden over mogelijke versoepeling van de landelijke regels.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws