Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Huurmoordenaar zegt dat Holleeder moord op Van Hout juist probeerde te voorkomen

Volgens de levenslang veroordeelde huurmoordenaar Jesse R. heeft Willem Holleeder niets met de moord op Cor van Hout te maken. ‘De Neus’ zou juist alles gedaan hebben om de moord op zijn zwager te voorkomen.

Huurmoordenaar zegt dat Holleeder moord op Van Hout juist probeerde te voorkomen

De 52-jarige Jesse R. getuigde afgelopen maandag in hoger beroep tegen Holleeder, waar hij vertelde te weten wie de moord op Cor van Hout heeft gepleegd. Een naam noemen deed hij echter niet, uit angst voor represailles. R. gebruikte de naam ‘Jantje’ wanneer hij over de moordenaar sprak, die Van Hout in opdracht van topcrimineel John Mieremet geliquideerd zou hebben.

Passage

R. werd veroordeeld tijdens het grote liquidatieproces ’Passage’. Ook de naam Holleeder wordt vaak genoemd in dat dossier. Het OM beschouwt hem als opdrachtgever van een aantal liquidaties die deel uitmaken van ‘Passage’. De moord op Van Hout maakt is echter geen onderdeel van het dossier, maar werd afgelopen maandag wel besproken tijdens het hoger beroep van R.

Moord op Cor van Hout

Van Hout werd op 24 januari 2003 geliquideerd in Amstelveen. Terwijl hij een Chinees restaurant verliet, reed er een scooter met daarop twee personen voorbij. De achterste haalde een machinegeweer tevoorschijn en leegde het magazijn in de rug van Van Hout. In een verklaring van Astrid Holleeder vertelde zij dat Jesse R. en zijn halfbroer Gilbert de daders waren.

R. ontkent de beschuldiging. Tijdens het proces noemde hij niet alleen ‘Jantje’, maar ook Fred Ros als één betrokkene bij de liquidatie van Van Hout. Dat verhaal komt overeen met de verklaring van Holleeder en zijn advocaten. Verder gaf R. weinig informatie over de moord, maar hij claimde zich daarbij wel aan één principe te houden: “of ik spreek de waarheid, of ik zwijg.”

Misdaad
  • crime-nieuws.nl
  • ProShots