doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Piet S. opnieuw gelinkt met gigantische vangsten cocaïne

De naam Piet S. is opnieuw gevallen bij twee enorme transporten cocaïne, ditmaal in Antwerpen. Volgens De Telegraaf wordt de 64-jarige Hagenaar genoemd in een aantal dossierstukken.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Piet S. opnieuw gelinkt met gigantische vangsten cocaïne

Eind 2017 werd de politie meerdere keren getipt over zeecontainers in de haven van Antwerpen die gevuld zouden zijn met tonnen cocaïne. In twee gevallen was het inderdaad raak. Eerst in oktober, toen er een container met ruim 5300 kilo werd aangetroffen. Daarna op 30 december. De vangst bestond toen uit meer dan 7 ton cocaïne.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Lokaas

In het geval van de tweede container besloot de politie om hem alsnog door te sturen naar een transportbedrijf in Oosterhout. Ze lieten een ons cocaïne achter als lokaas voor de verdachten. Toen de container eenmaal aankwam, konden er vier mensen gearresteerd worden. Na een rechtszaak in november dit jaar werden ze echter alle vier vrijgesproken.

Piet S.

Als de ‘Haagse Godfather’ inderdaad betrokken is bij het transport van de cocaïne, dan werkte hij waarschijnlijk niet alleen. In beide gevallen verwacht de politie dat S. niet de enige investeerder was. Bij grote partijen drugs wordt het risico vaak gedeeld door meerdere mensen, zodat de financiële schade per persoon klein blijft in het geval dat de drugs door de politie worden onderschept.

In het dossier van De Telegraaf wordt gemeld dat Piet S. problemen zou hebben met een aantal personen, omdat ze hem beschuldigden van het verliezen van de zeven ton cocaïne.

Op 15 maart komt er meer informatie vrij over de zaak rond Piet S. Dan is er een voorbereidende zitting in de rechtbank in Den Haag.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws