Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

NASA ontwerpt toilet van 23 miljoen dollar

In de ruimte zijn sommige dingen een stuk lastiger uit te voeren dan op aarde, zo ook een bezoek aan het toilet. Het is niet prettig als de grote boodschap die je net hebt gedaan rustig naar boven komt zweven door het gebrek aan zwaartekracht. Daarom heeft NASA een nieuw toilet ontworpen voor in hun ruimtestations.

NASA ontwerpt toilet van 23 miljoen dollar

Met een gewicht van ruim 45 kilo lijkt deze pot van puur titanium misschien aan de zware kant, maar hij is slechts half zo groot als de Russische toiletten die op dit moment in ruimtestation ISS gebruikt worden. Transport is daarom een stuk makkelijker, waardoor het deze week al de ruimte in geschoten kon worden.

Eenmaal aangekomen zal het meteen een aantal lastige problemen oplossen, want in de ruimte naar het toilet gaan is ingewikkelder dan je in eerste instantie zou denken. Zo is er natuurlijk geen zwaartekracht in het ruimtestation, waardoor alle uitwerpselen gewoon een beetje rondzweven. Daarom zorgt dit toilet ervoor dat zowel grote als kleine boodschappen door een soort stofzuiger opgezogen worden in het toilet, waarna alles meteen gerecycled kan worden. De urine kan zo gebruikt worden om schoon drinkwater te maken, lekker.

Speciaal voor de dames

Bij het ontwerpen van dit toilet was speciale aandacht voor de vrouwelijke astronauten op het ruimtestation. De toiletten die tot op dit moment in gebruik waren, bleken ongeschikt voor de dames in de ruimte. Voor hen was tegelijk poepen en urineren niet mogelijk zonder dat er iets ontsnapte door het gebrek aan zwaartekracht. Dat probleem is met dit ontwerp opgelost.

Het toilet bevindt zich nu nog in een testfase, maar als alles geschikt blijkt, kan het binnen een paar maanden door iedere ruimtebewoner gebruikt worden.

Bizar
  • Unsplash