Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Topsprinter Roelf B. moet 8 jaar de cel in voor drugshandel op Sziget

De Groningse topsprinter Roelf B. moet 8 jaar de cel in voor drugshandel op het Hongaarse festival Sziget. Zijn medeplichtige vriend Gert-Jan moet tien jaar zitten.

drugshandel

8 jaar cel

Roelf B. (22) uit het Groningse Stadskanaal heeft schuld bekend aan drugshandel op het Hongaarse muziekfestival Sziget. Dit geldt ook voor zijn 23-jarige vriend Gert-Jan N. Beiden kregen respectievelijk 8 en 10 jaar cel opgelegd door het OM in Budapest. Vandaag kwamen de twee eindelijk voor de rechter, nadat ze in augustus vorig jaar werden opgepakt.

Flyers uitgedeeld

Nog voor het festival goed en wel was begonnen werden de twee al betrapt. De reden? Ze handelden open en bloot in de drugs die ze in hun Caddy mee hadden genomen. Ze deelden flyers uit, en werden op een gegeven moment op heterdaad betrapt toen het toch wel erg druk was bij hun tent. In die tent werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen, evenals in hun Caddy die elders geparkeerd stond. In totaal nam de politie zo'n 2700 xtc-pillen en bijna 20 kilo aan gerolde joints in beslag. De drugs had een waarde van zo'n 300.000 euro.

Drugsrunner Roelf B.

De straf van Gert-Jan N. valt hoger uit dan die van Roelf B. omdat er aangenomen wordt dat hij het brein achter de organisatie was. De rol van topsprinter Roelf B. wordt (hoe ironisch) meer gezien als 'drugsrunner'. Op de flyers stond onder andere het telefoonnummer van N. vermeld.

Misdaad
  • GRAS GRÜN via Unsplash