Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

HELDHAFTIG: agenten redden persoon op het spoor

Wat ons betreft zijn twee politieagenten uit Oldenzaal de helden van de week. Ze wisten een persoon van het spoor te hal...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Wat ons betreft zijn twee politieagenten uit Oldenzaal de helden van de week. Ze wisten een persoon van het spoor te halen, vlak voordat er een trein aan kwam denderen. De politie heeft de helden in het zonnetje gezet. En terecht.



't Begon wellicht als een routinematige melding, tijdens de paasdagen. Wat schapen braken los en banjerde vervolgens over de weg, nabij het Twentse Oldenzaal. Agenten Simon (zie foto) en Marian gingen erop af. Hun zoektocht naar de baldadige schapen kreeg echter een vrij onverwachte wending, nadat de dienders werden aangesproken door een omstander. Die persoon vertelde de agenten dat er een vrouw op het spoor liep, zo'n 250 meter verderop. Toen de agenten een kijkje gingen nemen, bleek er inderdaad een persoon op de rails rond te dolen.

Hulpverlening

Eén van de agenten trok onmiddellijk een sprintje in de richting van de vrouw, terwijl de andere agent contact opnam met de meldkamer: het treinverkeer moest gewaarschuwd worden. Helaas was het daar al te laat voor, aangezien er een trein aankwam. Gelukkig kon de vrouw op het nippertje van een vrijwel zekere dood gered worden, door haar van de aanstormende trein vandaan te trekken. De vrouw is vervolgens overgedragen aan professionele hulpverlening.

Tijdens ons werk komen wij regelmatig onverwachte situaties tegen en moeten we heel snel schakelen en overgaan tot...

Posted by Politie Oldenzaal on Thursday, 31 March 2016

In het zonnetje

De politie van Oldenzaal zette de twee heldhaftige agenten later middels deze post op hun Facebook-pagina in het zonnetje. Daarnaast ontvingen de twee dienders een VVV-bon

Een leven gered. Respect!