Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geest duikt op in Brits landhuis (FOTO)

Is het een geest? Daar, onderin, in het raam? Nee? Wat is het dan wel? Ja: ook na het lezen van dit artikel, blijf je me...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Is het een geest? Daar, onderin, in het raam? Nee? Wat is het dan wel? Ja: ook na het lezen van dit artikel, blijf je met vragen over. Wij weten simpelweg ook niet alles..

De Britten hebben een ietwat vreemde relatie met het bovennatuurlijke. Om de zoveel dagen duikt er wel weer een spook op in een Victoriaans landhuis, een middeleeuws kasteel of een voormalig gesticht. En als daar dan foto's van zijn, duiken de tabloids er natuurlijk maar wat graag op. En wie zijn wij om jullie van dat griezelige vermaak te onthouden? 

Lees ook: de engste horrorfilms

Eerst de feiten

Goed, voor we de foto - die je onder het artikel vindt - gaan bekijken, eerst even de feiten. Het kiekje is in augustus geschoten door leden van The Haunted Hunts, een Brits clubje dat het paranormale onderzoekt. De foto werd gemaakt bij het monumentale, historische landhuis Pen-Y-Lan Hall, in het noorden van Wales. Het imposante bouwwerk - gebouwd in 1690 - wordt al langer in verband gebracht met bovennatuurlijke verschijnselen. Zo hebben bezoekers voetstappen en stemmen uit lege kamers horen komen en zijn er vreemde schaduwen gezien op de wanden.

Geest van een kind

Dan naar de huiverende foto. In het raam rechtsonderin is duidelijk een verschijning te zien. Volgens het Britse dagblad Daily Mirror gaat het om een jongetje. De geest van kind, dus. Kan kloppen: in het huis is al eens door bezoekers gehuil van kinderen gehoord. De makers van de foto claimen dat ze de verschijning pas later zagen - en niet op het moment dat de foto genomen werd. 

Lees ook: droomhuis te koop - maar er zit een addertje onder het gras

Enkel de fotograaf

Hoe dan ook, het kiekje deed ons denken aan een andere angstaanjagende foto, die je ook onder dit artikel vindt. Het is de foto van een jochie in een huis in Amityville, een stadje in de Amerikaanse staat New York. In het huis waar de foto werd gemaakt speelde zich ooit een gezinsdrama af, waarbij ook een jongetje om het leven werd gebracht. Daarna zou het huis bezeten zijn geraakt. Misschien ken je 't verhaal wel van de film The Amityville Horror. Saillant detail: op 't moment dat deze foto werd genomen, was enkel de fotograaf in het huis aanwezig.

Tja, even terug naar Wales. !at is het? Als het geen geest is, wat is het dan wel? Of worden in het ootje genomen?