Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Huiveringwekkend: pestdokter maakt Engelse stad onveilig

Origineel (én angstaanjagend) kostuum nodig voor carnaval, Halloween of zomaar een verkleedfeestje? Wij zouden je ten st...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Origineel (én angstaanjagend) kostuum nodig voor carnaval, Halloween of zomaar een verkleedfeestje? Wij zouden je ten strengste aanraden eens het pak van een pestdokter - compleet met snavel en stok - te proberen. God, wat levert zo'n outfit een huiveringwekkend beeld op..

We gilden het dus ook uit toen we lazen dat een 'pestdokter' de Noord-Engelse stad Chester onveilig maakt, voornamelijk in de avonduren. Je zou 'm maar tegenkomen in een donker steegje! Alhoewel de pestdokter al enkele maanden actief schijnt te zijn, is er eigenlijk helemaal niets bekend over de mysterieuze, gesnavelde man in het zwarte gewaad.

Lees en zie ook: is mysterieuze 'bol' in Bosnisch bos overblijfsel van verloren beschaving? (FOTO)

Geen geluid

Hij bewandelt de historische straten van Chester voornamelijk 's avonds of 's nachts, hij (plottwist: of zij) maakt geen geluid en spreekt niet. Dat is 't. Oproepjes op social media en aandacht van regionale en landelijke dagbladen hebben tot nu toe weinig tot geen verdere informatie opgeleverd. De pestdokter van Chester blijft dus vooralsnog een waar mysterie..

Pestepidemieën

Pestdokters (of pestmeesters) bezochten tijdens de grote pestepidemieën in de (late) middeleeuwen potentiële patiënten, om ze bij een positieve diagnose vervolgens fluks te isoleren. Het lange, dikke gewaad, de wanten en het met kruiden gevulde masker moesten de pest op afstand van de dokter houden. Op dat moment ging de medische wereld ervan uit dat de pest zich door de lucht verspreidde. Het bleken vlooien te zijn. Had het pak onbedoeld alsnog effect. 

Wordt (hopelijk) vervolgd, brr...