Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bij de politierechter: ‘Doet u mij maar de doodstraf of zo’

Bij de politierechter komen elke dag zaken langs die niet wereldschokkend zijn, maar vaak wel herkenbaar. Zoals deze zaak.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De laatste keer dat u hier was lag u in scheiding. Is dat inmiddels afgerond?” wil de rechter weten.

“Nee, niet echt. We proberen het toch nog maar even samen,” zegt Wisam glimlachend.

“En u had destijds ook een hoop schulden. Is er in die situatie sindsdien iets veranderd?”

“Ja, in die situatie is wel iets veranderd ja,” lacht Wisam nu voluit.

“Ik heb nu veel meer schulden, hahaha!!!” De rechter trekt zijn wenkbrauwen op.

“Wat vindt u precies zo grappig?”

“Gewoon,” zegt Wisam. “Waarom gaat het allemaal zo mis bij u?”

Wisam haalt zijn schouders op. “Geen idee,” lacht hij.

@backlink(155613)

Hij heeft drie jonge dochters van wie er eentje een ernstige geestelijke handicap heeft. Hij heeft een schuld van in totaal 48.000 euro, bestaande uit huurachterstand, belastingschulden en vele openstaande rekeningen. Hij is automonteur en schadehersteller en probeert al jaren een eigen bedrijf van de grond te krijgen maar dat is hem tot nu toe niet gelukt. Hij leeft van een uitkering. En dan heeft hij ook nog een zakelijk probleem met Hassan, die vandaag ook naar de rechtbank is gekomen. Ooit begonnen de twee samen een autobedrijf, maar dat ging al snel mis. De twee gingen daarna ieder hun weg.

Totdat Hassan er lucht van kreeg dat Wisam weer voor zichzelf was begonnen. Maar dan wel met de spullen van Hassan. Hij sleutelde met het gereedschap van Hassan, hij zat op een stoel van Hassan en hij werkte met de apparatuur van Hassan.

Een vuistslag en een kopstoot

Na lang aandringen kreeg Hassan zijn spullen terug, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Letterlijk. Toen hij samen met een vriend zijn eigendommen kwam ophalen, trakteerde Wisam hem op een vuistslag en een kopstoot. Voor die mishandeling staat hij vandaag voor de rechter. Maar als het aan Hassan ligt is daarmee de kous niet af. Hij heeft na de mishandeling langere tijd niet kunnen werken en is dus inkomsten misgelopen. Bovendien waren sommige van zijn eigendommen beschadigd. De vordering die hij indient komt neer op een bedrag van precies 5831,76 euro.

“Hoeveel!?! Hahaha!” lacht Wisam. “Hij kan zoveel vertellen, maar ik heb die spullen keurig teruggegeven. Zonder beschadiging en zonder klappen.”

“Die man is niet eerlijk,” verzekert Hassan de rechter. “Alles wat hij praat is niet juist. Hij mishandel gedaan. Ik niet. Ik niets gedaan. Ik ben rustige man. Ik woon in Zundert,” voegt hij daar ter verduidelijking aan toe.

“Waarom lacht u zo?” vraagt de rechter.

“Doet u mij maar de doodstraf of zo, haha!!!” roept Wisam.

De vordering verklaart de rechter ‘niet ontvankelijk’. Het is te onduidelijk hoe Hassan precies bij het bedrag van bijna 6000 euro komt en in hoeverre het verband houdt met de mishandeling. Maar die mishandeling is wat de rechter betreft wel wettig en overtuigend bewezen. Hij legt Wisam daarom een boete op van 400 euro. Een straf die bij Wisam uiteraard flink op de lachspieren werkt.

“Kan het ook ietsje minder? Haha!!!”

@backlink(155585)

Lees het in Panorama

Dit was een aflevering van 'De politierechter' uit de oude doos, geschreven door onze verslaggever Jochem Davidse. Benieuwd naar de aflevering van deze week? Lees 'm in ons magazine op Blendle of bestel een papieren versie.