Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ziggy's laatste streek: het bloederige einde van een Amsterdamse carrièrecrimineel

Hoe een Marokkaan uit Amsterdam-Oost de top van de onderwereld tegen elkaar uitspeelde en dat zelf met de hoog...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hoe een Marokkaan uit Amsterdam-Oost de top van de onderwereld tegen elkaar uitspeelde en dat zelf met de hoogste prijs moest betalen. Exclusief: het verhaal van Najib 'Ziggy' Himmich, de man die top dogs Gwenette Martha én Samir ‘Scarface’ Bouyakrichan in de val zou hebben gelokt. Een GRATIS voorstukje van het coververhaal van de nieuwe Panorama.

In 2012 komt de groep van Gwenette, Najeb Bouhbouh en Ziggy in een groot conflict terecht met de groep van Hoes en Benaouf A. Inzet van het conflict is een partij van 200 kilo cocaïne die in de haven van Antwerpen verdwenen is. Omdat bij Hoes en Benaouf A. het vermoeden bestaat dat de partij gestolen is door Najeb Bouhbouh, lopen de gemoederen zeer hoog op. Op 18 oktober 2012 wordt Najeb Bouhbouh geliquideerd als hij het Crowne Plaza hotel in Antwerpen uit komt lopen.

De moord in Antwerpen is het startpunt van een onderwereldoorlog die zijn weerga niet kent. Tragisch dieptepunt daarin is de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Eind 2012 komen twee jonge Marokkaanse mannen met bruut geweld om het leven en worden toegesnelde agenten op een kogelregen uit een AK-47 getrakteerd. 

Lees meer over deze zaak op vlinderscrime.nl

Ziggy lijkt middenin het conflict te zitten. Zo komt er bij de Criminele Inlichtingen Eenheid in 2013 informatie binnen dat hij samen met twee anderen het plan op heeft gevat om een liquidatie uit te laten voeren. Een van die twee andere mannen is een neef van Gwenette Martha. De tweede ‘andere man’ wordt ervan verdacht een van de schutters in de Staatsliedenbuurt te zijn geweest.

De nieuwe commandant

Terwijl het aantal lijken in de straten van Amsterdam zich door de onderwereldoorlog opstapelt, groeit de status van Ziggy alleen maar verder. Gwenette Martha was in 2012 even vrij man, maar zit een groot deel van 2013 weer vast. Bouhbouh is dood. En dus lijkt het er op dat Ziggy binnen de groep van Gwenette Martha inmiddels als diens gelijke kan worden beschouwd. Maar als Martha in 2012 even vrij is, praat hij nog tegen Ziggy alsof het 2007 is. “Ga even naar die. Regel even dit.” Op de bezoekerslijst van de gevangenis waar Gwenette weer vast komt te zitten staat ook de naam Ziggy. Die vindt het naar verluidt niet zo erg dat de grote baas weer van de straat is. De rol van ‘commandant’ bevalt Ziggy uitstekend.

Lees ook: opkomst en ondergang van Samir B.: een handige handelaar

Lees het in Panorama

Benieuwd naar het complete verhaal over de opkomst en ondergang van Najib Ziggy' Himmich? Je leest het artikel van onze misdaadverslaggevers Wouter Laumans en Jens Olde Kalter in editie 37 van Panorama, die vanaf morgen (14 september) in de winkels ligt. Je kunt het magazine ook via onze website bestellen of op Blendle lezen.