Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Veel onduidelijkheid over liquidaties Amsterdam

Twee dodelijke schietpartijen in Amsterdam-West in korte tijd. De hamvraag: waarom? Een bloedig weekend in onze ho...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Twee dodelijke schietpartijen in Amsterdam-West in korte tijd. De hamvraag: waarom?

Een bloedig weekend in onze hoofdstad. Vrijdag werd een 44-jarige man op straat doodgeschoten, gisteren kwam met een salvo schoten een eind aan het leven van een 31-jarige man. Of er sprake is van liquidaties? De Amsterdamse recherche heeft al geconcludeerd dat geen van beide mannen banden had met de onderwereld.

Lees hier meer van ons misdaadnieuws

Klaarlichte dag

Eén van de slachtoffers is de 31-jarige Djordy Latumahina. Hij werd op klaarlichte dag gedood door twee in het zwart geklede schutters in een parkeergarage in het westen van Amsterdam, terwijl hij in een auto zat. De vrouw die bij hem in de auto zat, raakte levensgevaarlijk gewond. Een kindje dat ook in de wagen zat, bleef gelukkig ongedeerd. Er zijn vluchtauto's aangetroffen.

Vergissing

Djordy werkte in de creatieve industrie: hij deed klussen voor Nike en zelfs Kanye West. Ook programmeerde hij voor het Amsterdamse poppodium Bitterzoet. De angst bestaat dat het om een vergissing gaat. Dat gebeurde eerder in de Amsterdamse onderwereld.

Onduidelijkheid

Ook over de andere moord bestaat nog veel onduidelijkheid. Bij die schietpartij raakten twee andere mannen gewond. Ook zij zijn niet bekend in het criminele circuit.