Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grootschalige fraude bij kankerstichting: 3,5 jaar cel geëist

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 3,5 jaar cel geëist tegen de van grootschalige fraude verdachte voormalige bestu...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 3,5 jaar cel geëist tegen de van grootschalige fraude verdachte voormalige bestuurder van kankerstichting Quality of Life.

De stichting zamelde geld in voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Samen met een medeverdachte zou de voormalig bestuurder van Quality of Life, een 43-jarige man uit Scherpenzeel, zo'n zes ton hebben verduisterd. Dit geld zou uitgegeven zijn aan verbouwing aan zijn huis, diners en overnachtingen in luxe hotels. Ook zou de man een deel van het geld hebben gebruikt om het bedrijf van zijn vrouw te financieren.

Lees hier meer van ons misdaadnieuws

Extra wrang

En dat terwijl de onwetende gevers dachten hun steentje bij te hebben gedragen aan de strijd tegen kanker. Het OM merkt op dat één detail deze zaak extra wrang maakt: Quality of Life was juist in het leven geroepen omdat - volgens hen - andere goede doelen een te klein deel van de donaties daadwerkelijk aan onderzoek spenderen. 

Al sinds 2011

De medeverdachte, de voormalige penningmeester van de stichting, zou van het wegsluizen geweten hebben, maar nooit hebben inbegrepen. Hij heeft 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen zich horen eisen. De zaak loopt al sinds 2011. Toen werd een eerste onderzoek naar de financiële wantoestanden bij de stichting gestart.

Er is nog niets bewezen, dus je begrijpt dat we ons voorzichtig moeten uitlaten over dit soort... mensen. Wordt vervolgd.