Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw onthoofd: ging zonder man de stad in

Een Afghaanse vrouw is naar verluidt onthoofd door een groep mannen, omdat zij zonder haar man de hort opging. Dit melde...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Een Afghaanse vrouw is naar verluidt onthoofd door een groep mannen, omdat zij zonder haar man de hort opging. Dit melden lokale autoriteiten.

De 30-jarige vrouw bezocht het Afghaanse plaatsje Latti, een stadje in een door de Taliban gecontroleerd gebied. De normaalste zaak van de wereld, zou je denken. Niets is minder waar, want volgens Zabiullah Amani - een woordvoerder van het provinciale bestuur - is het aannemelijk dat de vrouw is onthoofd, omdat zij zonder begeleiding van haar man de stad bezocht. De autoriteiten zeggen dat de daders gelinkt zijn aan de Taliban, al ontkent deze organisatie elke betrokkenheid. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.

Lees en zie ook: IS hartstikke blij met dekselse Donald

Taliban

Volgens de wetten van de Taliban - die overeenkomen met de gevreesde Sharia -  is het voor vrouwen verboden om hun huis te verlaten zonder het bijzijn van een man. Vrouwen mogen van deze wetten ook geen werk verrichten. Wat eerder deze maand nog resulteerde in de moord op vijf vrouwelijke bewakers op een vliegveld in de Afghaanse stad Kandahar.

Lees en zie ook: Iraaks leger doet zeer lugubere vondst

Terreur

Dat dit soort taferelen vandaag de dag nog voorkomen is te bizar én te walgelijk voor woorden. Laten we hopen dat de daders snel gestraft worden. En die complete terreurbeweging erbij, als we toch bezig zijn. Al lijkt dat een onmogelijke klus voor een strijd die al meer dan twee decennia duurt.

Blij dat wij in Nederland wonen.  

(De afgebeelde vrouw komt niet in dit verhaal voor)