Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Daan, Anna, Baas en Tippie-Tipper: de kindernamen van 2016

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: baby's. En dan vooral hun namen.

Jawel, ze zijn er weer! De namen die werden uitgedeeld aan de 172.780 Nederlandse baby's die in 2016 het levenslicht zagen. Bij de 88.494 jongens is Daan het populairst, bij de 84.286 meisjes heeft Anna gewonnen. Bij de jochies completeerden Noah en Sem het podium, bij de meissies zijn Emma en Tess als tweede en derde geëindigd. Dit weten we dankzij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die ons jaarlijks trakteert op de voornamen van de nieuwste bewoners van Nederland.

Lees ook: verboden babynamen 

Helaas het geval

Tot zover de formaliteiten. En dan nu over naar wat iedereen wil weten: zijn de kersverse ouders enigszins kalm gebleven, of hebben zij heel wat arme ambtenaren slapeloze nachten bezorgd met hun tropische namen? Het laatste is, net zoals in 2015, helaas het geval. Natuurlijk, er zijn nog altijd jochies Willem (268), Guus (293), Bram (573), Gijs (364) en Hendrik (151) genoemd. Maar we hebben ook Djaymailison, Bailando, BaasArmaniZoilayviënnoT'cxzayneau, Splinther, Date en Ya. Bij de meisjes komen we naast bijvoorbeeld Willemijn (27) en Loes (45) ook Shy, Tippie-Tipper, Lady, Rayviënshellinne, Precious-JoySvastikaBoef, Djizz, Klaar en Eylul tegen. Juist, Eylul. Nogal debiel. Maar ach: Nederland verandert. En de namen ook.

Je eigen naam checken? NRC heeft een handige zoektool online staan.