Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

BREEK: Nu ook advocaat in zaak Klaas Otto opgepakt

Het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen bij monde van woordvoerdster Martine Pilaar bevestigt dat een advocaat is opgepakt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen bij monde van woordvoerdster Martine Pilaar bevestigt dat een advocaat is opgepakt in de zaak van Klaas Otto. Het zou gaan om mr. Jan Piet van Rossum die in de binnenstad van Amsterdam kantoor houdt. De doorzoeking bij zijn kantoor zou 'as we speak' nog volop aan de gang zijn. Otto prees de man vorig jaar aan als een nieuwe werkgever, nadat hij uit MC No Surrender was gestapt. In dienst van de juridisch onderlegde Van Rossum zou Otto mensen in het buitenland bezoeken.

Wat precies de aanklacht is die er tegen Mr. Van Rossum is opgesteld is nog niet duidelijk. Maar afgaande op wat er zich de voorafgaande dagen heeft afgespeeld rondom Otto kan het goed dat ook deze advocaat verdachte is in een nieuw afpersingsonderzoek dat nu speelt. Eerder vanmorgen werd al duidelijk dat justitie werkt aan een onderzoek naar aanleiding van een recente aangifte tegen Otto van een persoon uit Etten-Leur. Dat zou een goede vriend van de voormalige No Surrender-general zijn.

In een snel onderzoek uitgevoerd door Panorama zien we Mr. Van Rossum met name terug in civiele claim-zaken waarbij - grofweg gezegd - de ene partij geldt eist van de andere partij, en er gaandeweg niet uitgekomen is. Kijk hier op databank Jure.nl voor 14 zaken waarbij Mr. Van Rossum betrokken was.

Otto verklaarde vorig jaar, voordat hij voor langere tijd vast zou komen te zitten, dat hij ook werk zou gaan doen als beveiliger. Daarbij vielen ondermeer de namen Johnny de Mol en Rachel Hazes