Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Opnieuw zware crash voor The Grand Tour-trio (VIDEO'S)

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Waar hebben we het vandaag eigenlijk over? Iedere dag lichten we een gespreksonderwerp uit waar je het met je collega's over kunt hebben. Vandaag: opnieuw een zwaar ongeluk voor Hammond.

De 47-jarige Britse televisiester Richard Hammond (rechts op de foto), voornamelijk bekend als één van de drie van Top Gear, is weer betrokken geraakt bij een crash. In het Afrikaanse Mozambique viel hij van zijn motor. Door de klap raakte hij direct knock-out. Hammond raakte zwaargewond, maar kon niet gelijk rekenen op medische hulp. Het ongeval, dat gebeurde tijdens opnames voor The Grand Tour van Amazon Prime, vond plaats in wat de Angelsaksen 'the middle of nowhere' zouden noemen. Co-presentator Jeremy Clarkson omschreef Hammonds verwondingen als 'ernstig' in gesprek met de Britse tabloid The Sun.

Lees ook: even voorstellen ... Mercedes

Vliegtuigmotor

In 2006 raakte Hammond ook al zwaargewond. Toen tijdens opnames voor het populaire Top Gear. Op een militaire basis nabij York testte de presentator de Vampire: een racewagen aangedreven door een vliegtuigmotor. Met een snelheid van meer dan 450 kilometer per uur verloor Hammond de macht over het stuur, nadat één van de banden het begaf. 'The Hamster', zoals Hammonds bijnaam luidt, raakte ernstig gewond aan onder meer zijn hoofd, maar herstelde binnen een paar maanden tijd. Op YouTube vonden we de volgende, ietwat korrelige beelden van dat ongeluk.

Lees en zie ook: hoe komt deze brokkenpiloot aan een rijbewijs? (VIDEO)

The Grand Tour wordt beschouwd als de daadwerkelijke opvolger van Top Gear, het programma waar presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Hammond verdwenen na een geschil tussen Clarkson en producent BBC.