Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maleisië verdwijnt van Formule 1-kalender

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de organisatie van de Formule 1 bevestigde vrijdag wat velen al gedacht hadd...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de organisatie van de Formule 1 bevestigde vrijdag wat velen al gedacht hadden. Maleisië staat in 2017 voor het laatste op de racekalender. En dus moeten we afscheid nemen het geliefde Sepang circuit.

Erg rouwig zal de overheid niet zijn in Maleisië want vorig jaar gaven zij al aan dat ze graag afscheid zouden nemen van het Formule 1-circus. "De kosten zijn te hoog en het levert te weinig op. Toen we onze eerste Grand Prix organiseerden, was dat een 'big deal'. Het was de eerste race in Azië buiten Japan. Nu zijn er veel nieuwe locaties, het is niets nieuws meer," zo vertelde Khairy Jamaluddin, de Maleisische minister van Sport toen. 

Lees ook: 'Max flikt het weer, P1 in de regen'

Toch vindt de nieuwe commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches het jammer om afscheid te moeten nemen. "Maleisië heeft jarenlang laten zien over geweldige fans te beschikken. Dat we nu dan afscheid moeten nemen is dan ook een moeilijk besluit." Toch keek Bratches positief naar de toekomst. "Wij hebben grote plannen. In 2018 zullen we weer 21 geweldige races organiseren met onder andere Frankrijk en Duitsland op de kalender."

Dus de kansen om Max Verstappen dicht bij huis te bekijken zijn in ieder geval vergroot.