Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FIA houdt vast aan planning, race op zondag

De vrijdag viel volledig in het water, maar de FIA houdt vast aan het programma zoals dat van te voren is vast gesteld....

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De vrijdag viel volledig in het water, maar de FIA houdt vast aan het programma zoals dat van te voren is vast gesteld. Dat houdt dus in dat er morgen eerst nog een vrije training is alvorens om 9 uur Nederlandse tijd de kwalificatie volgt. Een dag later vindt dan de race plaats om 8 uur Nederlandse tijd. 

Veel coureurs met Lewis Hamilton voorop hadden er voor gepleit om morgen drie vrije trainingen in te plannen en om dan zondag zowel de kwalificatie te houden met aansluitend de race. Ook gingen er stemmen op om de race te verplaatsen naar zaterdagmiddag. Dit omdat er voor zondag hetzelfde weer voorspelt was als vandaag. Daar wilde de FIA niet aan en dus blijft alles bij het oude. 

Lees ook: 'Max flikt het weer, P1 in de regen' 

In totaal werd er vrijdag nu maar twintig minuutjes geracet inplaats van de gebruikelijke drie uur. Teams zijn dan eigenlijk nog niks wijzer geworden en begin zaterdag tijdens de derde kwalificatie dan ook volledig op nul. Voor zondag wordt dus hetzelfde weer voorspelt als vandaag wat dan weer goed nieuws zou zijn voor Max Verstappen. De Nederlander werd namelijk eerste tijdens de twintig minuutjes dat de coureurs op de baan te vinden waren. 

Hopen dat we ze morgen langer in actie zien.