Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vettel morgen vanaf laatste startpositie: 'Geloof niet in in geluk of pech'

Het was niet de zaterdag van Sebastian Vettel. De Duister moest zijn bolide tijdens de derde vrije training naar binnen sturen om zijn motor te laten vervangen, maar twee uren later tijdens de kwalificatie bleek het nog niet te zijn opgelost.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

En dat is een zure appel voor Vettel. De drie-voudig wereldkampioen wilde dit weekend juist weer iets inlopen op Lewis Hamilton, maar lijkt dat nu te kunnen vergeten. Toch bleef de Duitser zelf rustig.  "Ik geloof niet in pech of in geluk. Er is altijd een verklaring," zo vertelt hij voor de camera's van Ziggo Sport. "Dit hoort bij de autosport. We hadden een probleem met de turbo. Dat konden we niet meer tijdig verhelpen om weer naar buiten te gaan. De motorwissel was al een wonder: twee uur lang werkten meer dan twintig man aan mijn wagen. Zelfs de crew van Kimi kwam helpen!" 

Lees ook: 'Verstappen achter Hamilton en Raïkkönen op P3'

Vettel zelf beaamt ook dat het niet ideaal was. Helmaal omdat een pole voor het grijpen leek. "Helaas hebben we dat niet kunnen bewijzen. Het is vervelend dat dit is gebeurd. Nu moeten we ons focussen op de race. De auto is snel dus we zullen wel zien. Ik hoop nog altijd op een plek in de top-vijf. Je weet nooit wat er kan gebeuren, zeker niet op deze baan. We zullen het wel zien. Ik weet dat ik de snelheid heb om naar voren te komen."