Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Formule 1 wil stratenrace in Amsterdam of Rotterdam

Zandvoort en Assen waren beiden al aan het lobbyen voor een grand prix van Nederland, maar volgens ingewijden willen de eigenaren van de Formule 1, Liberty Media een straatrace in Rotterdam of Amsterdam.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Volgens Motorsport.com heeft commercieel directeur Sean Bratches al meerdere verkennende gespreken gevoerd in Nederland om een straatcircuit mogelijk te maken. De voorkeur zou daarbij uitgaan naar Amsterdam. Alleen lijkt dit qua logisitiek niet haalbaar daarom is de Formule 1 ook met Rotterdam in gesprek. 

Lees ook: Hülkenberg zou 'semi-thuisrace' toejuichen'

In 1985 was de laatste race op Nederlands grondgebied. Op 25 augustus van dat jaar was Niki Lauda de beste met achter zich zijn grote concurrent Alain Prost. Ayrton Senna mocht als nummer drie ook mee naar het podium in de duinen. 

Max Verstappen liet al meermaals weten het fijn te vinden als er weer een grand prix van Nederland zou komen. "Voor eigen publiek rijden, dat blijft toch altijd het mooiste. Als je dat enthousiaste publiek ziet, dat massaal voor jou gekomen is. Ja, dat geeft je gewoon energie." Toch ziet ook Max de vele obstakels die het kan oplevern, maar daar moeten we volgens hem over heen kijken. "In Nederland houden we er niet van om veel geld te investeren in Autosport, maar ik denk dat we er juist heel veel voor terug kunnen krijgen. 

To be continued