Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Hülkenberg zou 'semi-thuisrace' toejuichen

Nico Hülkenberg vertoonde dit weekend zijn kunsten op het TT-circuit in een oude Renault E20 tijdens de Gamma Racin...

Nico Hülkenberg vertoonde dit weekend zijn kunsten op het TT-circuit in een oude Renault E20 tijdens de Gamma Racing Day's. De Nederlands sprekende Duitser gaf aan dat hij een eventuele Grand Prix van Nederland wel ziet zitten. 

"Ik ben hier al lang niet meer geweest," zo vertelt Hülkenberg tegenover GPUpdate.net. De Duitser die opgroeide in Emmerik vlak over de grens liet zich vroeger in zijn jongeren jaren altijd met een kart zien op de Nederlandse circuits. "Ik denk dat mijn laatste optreden hier tien of elf jaar geleden moet zijn geweest, destijds nog in de Duitse Formule 3. Ik herkende de baan nog wel een beetje: het is snel en leuk om op te rijden. Natuurlijk is het ditmaal wel iets anders: nu ben ik hier voor de lol."

Lees ook: Magnussen tegen Hülkenberg: 'Suck my balls, mate'

Nu het zomerstop is maakt Hülkenberg graag van deze uitstapjes en kijkt hij ook even terug op zijn eerste helft van het seizoen. "We hopen natuurlijk om met de top vijf mee te kunnen strijden, maar dat wordt lastig. Als we heel eerlijk zijn weten we sowieso dat we Force India niet meer zullen passeren op de ranglijst bij de constructeurs, die staan daarvoor te ver weg. We hebben zeker een paar goede stappen gezet met de RS17. Ik denk dat we in de tweede seizoenshelft een paar mooie resultaten kunnen scoren. Met de ontwikkeling zit het in ieder geval wel snor."

Beide circuits in Nederland hebben al meermaals aangeven graag weer de Formule 1 te willen organiseren. Hülkenberg ziet het wel zitten in Assen. "De hele infrastructuur ziet er in principe goed uit. Hier en daar zal er wel gemoderniseerd moeten worden, maar het organiseren van een Grand Prix moet mogelijk zijn. Maar ik kom sowieso graag naar Nederland voor een Formule 1-race."

Zo horen we het graag, Nico!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws