Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse politie ontmantelt 'sweatshop' voor valse documenten

In een klein kantoor zaten mensen dag- en nacht identiteitpapieren na te maken

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Europa heeft de laatste drie- vier jaar te maken met een enorme instroom van vluchtelingen. Dat is een van de redenen waarom de handel in illegale identiteitspapieren 'booming' is. Een andere reden is omdat terroristen erom verlegen zitten. En nog weer een andere reden is dat 'gewone' criminelen er dol op zijn, vooral als ze op de vlucht zijn voor justitie. Er kan worden gesproken van een 'groei-industrie' met een groot aantal afnemende partijen. Maar dat er zelfs hele fabriekjes bestaan waar noeste arbeiders af- en aan fake-ID's zitten te produceren? Dat kan alleen in Italië, natuurlijk.

Geprepareerd

De Italiaanse anti-terrorisme unit deed afgelopen week een doeltreffende inval bij een illegaal identiteitsdocumenten-atelier. De 'sweatshop' bevond zich nabij de Piazza Garibaldi, midden in het centrum van de stad Napels. Zo'n 7500 valse ID's worden aangetroffen. Veelal documenten die al helemaal 'geprepareerd' zijn, wat wil zeggen dat een gebruiker er mee aan de slag kan, inclusief ingevulde naam, watermerkstempel en pasfoto. De opbrengst moet in de honderdduizenden euro's hebben gelegen.

@backlink(164429)

Valse paspoorten door een agent in de lucht gehouden

De documenten waren niet van echt te onderscheiden. De Italiaanse autoriteiten hebben een Ghanese groep van vijf man vastgezet voor het ontplooien van deze illegale activiteiten. Zij zijn op heterdaad betrapt en mee genomen.