Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Satudarah kopstuk Guus Pronk alweer vrij

Het Satudarah-kopstuk werd aangehouden bij invallen inzake grootschalige georganiseerde hennepteelt

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Zo zit je vast. Zo ben je weer los. Het kan verkeren. Guus Pronk (52), de leider van de overkoepelende 'Europese chapters' van motorclub Satudarah, is donderdag vrijgelaten. De Tilburger, die maandag werd aangehouden op verdenking van georganiseerde hennepteelt, is dus drie dagen later weer op vrije voeten. De rechter-commissaris in Breda oordeelde dat er onvoldoende aanwijzingen zijn voor zijn betrokkenheid.

Dossier

Het roept de vraag op waar dit onderzoek nou precies over gaat en welke rol Guus daarin heeft gespeeld. Hij werd maandag gearresteerd samen met vijf andere verdachten. Die andere vijf verdachten blijven wel vastzitten. Het zijn personen (27,41, 42 jaar) uit Tilburg en een man (46) uit Goirle. "Er is groot uitgepakt en dan denk je dat er een stevig dossier bestaat, maar dat is er niet," reageerde Pronk's advocaat Geoffrey Woodrow donderdag in het Brabants Dagblad.

@backlink(160557)

Grote actie

De actie tegen de groepering waarvan Pronk dus wel- of niet deel uit maakt liegt er niet om. De politie gaat maandag bij zestien adressen in vier Brabantse plaatsen naar binnen, in een grote actie tegen de georganiseerde hennepteelt. Volgens een politiewoordvoerder zijn er 150 agenten bij de actie betrokken. Naast drugs zoekt men ook naar wapens, explosieven en bewijs voor witwaspraktijken. In eerste instantie pakt de politie ook twee vrouwen op maar die zijn inmiddels eveneens vrij gelaten.

Berichtgeving

Wie is Guus Pronk? Een figuur die we tot nu toe weinig tegen kwamen in de media. Bekijk hier een oud interview met de Satudarah 'Nomad'. Daarin stelt hij voor 'eerlijke berichtgeving' over zijn club te zijn.