Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee man in Bali opgepakt voor moord op Robert Gilhooad

Indonesische politie houdt twee man aan

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Zijn stoffelijk overschot is op 3 november gevonden nadat het vermoedelijk lang heeft gelegen in zijn Balinese huurwoning. Een buurvrouw in de welgestelde wijk Puri Gading in de stad Jimbaran viel het op dat er een enorm hevige stank uit het verblijf kwam. De politie ging kijken en ontdekte het dode lichaam van de Nederlander Robert Gilhooad (80), badend in een plas opgedroogd bloed, met naast hem gelegen een hakbijl.

Het kon niet anders of hier moest sprake zijn van een misdrijf. Dat de politie op Bali nu twee man heeft opgepakt is dan ook geen verassing. Uit de lijkschouw is naar voren gekomen dat Gilhooad twee diepe inkervingen aan de linkerkant van zijn hoofd had. Die zijn daar naar alle waarschijnlijkheid aangebracht door de inslag van de hakbijl. De politie gaat ervan uit dat hier sprake is geweest van een roofmoord. Het is de tweede moord op dat gebied in het stadje Jimbaran, bekend als vissershaven. Gilhooad leefde als 'buitenlander' al geruime tijd in Indonesië.

@backlink(164191)

En daar schrikken de lokale autoriteiten van, want Bali staat niet bekend vanwege dit soort bloederige roofmoorden. Het toeristische eiland heeft al wel langere tijd te maken met zakkenrollers en inbrekers. De angst is dat die vorm van criminaliteit onder de arme bevolking nu 'verhardt'.