Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De kleuterruzie gaan door: Noord-Koreanen willen doodstraf Trump

Ja hoor, het is waar zo ver. Vandaag deel 178 in de ruzie tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten: de doodstraf.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Eigenlijk kun je de ruzie tussen Donald Trump en Kim Jong-un vergelijken met een kleuterklas. De twee klassenleiders die vechten wie er met de nieuwste raket mag spelen. Een echte winnaar is er niet en dus beginnen ze allebei steeds harder te huilen om de aandacht van de kleuterjuf te krijgen om flink gepamperd te worden. Bovendien hebben ze beiden een aantal kinderen in hun groepje die alles van ze accepteert.

Het groepje van Kim Jong-un is nu aan het jij-bakken in de media. De inwoners van Noord-Korea willen nu de doodstraf voor Trump. In een artikel in een Noord-Koreaanse krant – waar anders, internet is voor de meeste inwoners niet toegankelijk – zeggen dat het onvergeefbaar is dat hij aan de waardigheid van Jong-un heeft getoornd. ‘Hij zou moeten weten dat hij een grote crimineel is die tot de dood veroordeeld is bij het Noord-Koreaanse volk.’ Ferme taal dus.

Net zoals bij kleuters is actie reactie. De uitspraken van de krant komen na de tweet van Trump waarin hij de Kim Jong-un kort en dik noemde. Hoewel het feitelijk juist is, is het niet heel netjes om te zeggen. Dat is alleen maar olie op het vuur gooien, of zoals in de kleuterklas: het lievelingsknuffelbeertje afpakken.

Natuurlijk zal Donald Trump deze week wel weer met een nieuwe reactie komen. Want een gevecht tussen kleuters stopt niet zo makkelijk. Helaas hebben de kinderen normaal ouders die hun kinderen kunnen corrigeren, maar die ontbreken bij deze twee. Een kinderjuf is er wel. Dat is de Chinese president Xi Jinping. Hopelijk kan hij de twee kleuters in het gareel houden op hun hele lange weg naar volwassenheid. Dan kan de rest van de klas ook weer rustig spelen in de zandbak bij het gevecht betrokken te worden.