doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Mouth & MacNeal: duo tegen wil en dank

In de serie ‘Herinnert u zich deze nog, nog, nog?’ blikt Panorama terug op het succes van vergeten artiesten. Deel 10: Mouth & MacNeal, die ondanks hun internationale successen elkaar niet konden luchten of zien.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76a1a23a1e img{#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76a1a23a1e img{#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76a1a23a1e img{#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76a1a23a1e img{#fig-61e76a1a23a1e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dat Maggie MacNeal niet bepaald gezegend is met een flinke bos hout voor de deur, weet haar  zangpartner Big Mouth als geen ander. Niet voor niets kondigt hij haar op het podium regelmatig aan als ‘de zangeres zonder borsten’. Er zijn dagen dat ze zijn strot wel kan dichtknijpen. Bijvoorbeeld wanneer hij tijdens haar solonummer jolig achter haar gaat staan en gekke bekken begint te trekken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In 1973 stroomt de emmer over. In een interview zegt Sjoukje Smit, zoals Maggie MacNeal in het echt heet, over ‘Big Mouth’ Willem Duyn: “Ik zeg toch ook niet in de microfoon over hem dat hier de broer van Billie Turf staat? Het moet maar eens afgelopen zijn met Mouth hier en Mouth daar. Het is zo’n apdrol, hij weet niet eens wat hij zegt. Als hij denkt dat hij me nog langer kan pakken door me permanent de goot in te trap- pen, dan heeft hij het mis. Na die eerste toeren van ‘zangeres zonder borsten’ ben ik met 'm gaan praten, maar het had geen zin. Helemaal niet als hij dronken was, en dat is ie vaak. Het is zo’n ontzettend gefrustreerde puber, dat ik vaak dacht: ach Sjouk, laat maar, maar het begint je natuurlijk wel te vervelen als er altijd maar weer geintjes over jou worden gemaakt.” 

Strontlazarus

In hetzelfde interview bijt MacNeal nog meer van zich af. Ze weet nog goed dat Willem een uur voordat ze naar een belangrijke promotietournee naar Spanje zouden vliegen, onvindbaar was. Zogenaamd omdat ie bang was om te vliegen. De waarheid is dat ie strontla- zarus in de kroeg zat. Bovendien stapte hij een week later doodleuk wél een vliegtuig in. Wat nou vliegangst?

Het zijn dit soort gepeperde uitspraken waarvan de kranten smullen. ‘Mouth & MacNeal hebben ruzie’, ‘Mouth & MacNeal uit elkaar?’ en ‘Voortbestaan Mouth & MacNeal in gevaar’ koppen ze in de dagen na het spraakmakende interview.

Sjoukje Smit in 2011

Het is zeker niet voor het eerst dat Willem en Sjoukje elkaar de tent uitvechten. Eigenlijk gaat het al mis bij hun allereerste ontmoeting. Wanneer Sjoukje in het voorjaar bij producer Hans van Hemert op zijn kantoor in Hilversum is, laat Van Hemert haar het nummer Remember van Big Mouth horen. “Wat een strot heeft die man,” reageert Sjoukje, dan nog dolenthousiast. Ze is zo onder de indruk van Big Mouth dat ze Van Hemert meteen laat weten dat ze dolgraag met hem wil samenwerken. Maar de liefde komt niet direct van twee kanten. Zodra Van Hemert het idee van Sjoukje voorzichtig bij Willem oppert, reageert hij zoals verwacht:

“Met een vrouw? Daar heb ik helemaal geen trek in. Bovendien ben ik nogal ontactisch met vrouwen.”

Dit is een voorstukje uit ons blad. wil je het hele artikel  over Mouth & MacNeal lezen? Bestel Panorama dan hier, of lees het op Blendle.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws