Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte van moord op Ömer Köksal opgepakt in Parijs

Gianni Q. uit Amsterdam zou zich hebben opgehouden in Suriname.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Op de luchthaven van Parijs is maandagochtend een verdachte van de moord op Ömer Köksal uit Blerick aangehouden. Het gaat om de 20-jarige Gianni Q. 

Frans Guyana

De Amsterdammer werd al langere tijd gezocht door het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie, dat bezig is met het onderzoek naar het schietincident. De verdachte arriveerde op de Franse luchthaven met een vlucht vanuit Frans Guyana. Q. zou zich de afgelopen tijd hebben opgehouden in Suriname.

Volkswoede

We zijn 'Blerick' uiteraard niet vergeten. In december braken er rellen uit in het stadsdeel van Venlo, een uiting van volkswoede na de dood van de 22-jarige Ömer Köksal in november.

@backlink(166917)

Getuigen verklaarden destijds dat ze hadden gezien hoe twee mannen op klaarlichte dag, rond de klok van 13.00 uur op Köksal aankwamen gelopen en hadden gevuurd. De daders vluchtten te voet. Een van hen is al eerder aangehouden, dat zou Jonathan B. zijn.

Paris Orly International

Diens partner Gianni Q. stond internationaal gesignaleerd en liep bij een controle op de luchthaven Paris Orly International Airport tegen de lamp. Hij is door Franse autoriteiten aangehouden, waarna het onderzoeksteam in Nederland in kennis is gesteld. Hij zal later worden overgedragen aan Nederland. Wanneer is nog niet bekend.